Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

Τραχανάς με σαφράν και βασιλομανίταρα Γρεβενών

Υλικά (για 4 άτομα)
500γρ. τραχανάς Γρεβενών με σαφράν (ή τραχανάς σκέτος και προσθέτετε σαφράν)
30γρ. αποξηραμένα βασιλομανίταρα Γρεβενών
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
λίγο ελαιόλαδο
λίγο φρέσκο βούτυρο
λίγο κονιάκ
Αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό που ίσα-ίσα να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για μισή ώρα περίπου. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τα σοτάρουμε για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά και τα σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το νερό που έχουμε κρατήσει και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Προσθέτουμε μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο και λίγο αλάτι. Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό κοτόπουλου με λίγο αλάτι. Προσθέτουμε τον τραχανά. Προς το τέλος και προτού πήξει το μείγμα, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σερβίρουμε.

πηγή: http://www.in.gr/Reviews/article.asp?lngReviewID=381&lngChapterID=430&lngItemID=34295

1 σχόλιο:

Superjoy είπε...

Από τα πιο πρωτότυπα site!Μπράβο!Αυτή η συνταγή φαίνεται τόσο τέλεια (είμαι και λάτρης μανιταριών και μπορεί να μην είμαι πολύ αντικειμενική με τις άλλες συνταγές)!!!!!!!!!!!Ανυπομονώ να τη φτιάξω....