Υλικά:(για 2 μερίδες)
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλυτζ. τσαγιού τραχανά γλυκό (σταρένιο)
2 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
3 ποτήρια περίπου νερό
αλάτι, πιπέρι
μερικές κλωστές κρόκο Κοζάνης ή 1/2 φακελάκι σκόνη
Γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε σε λαδάκι το κρεμμύδι να γυαλίσει αλλά να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε και τον τραχανά και τον γυρνάμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ, και έπειτα προσθέτουμε 4-5 φλυζτάνια του τσαγιού νερό. Αλάτοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε περίπου 15 λεπτά, ώσπου να γίνει ο τραχανάς.
Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο του πιάτου, και τις κλωστές ή τη σκόνη του κρόκου από πάνω.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου