Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Τραχανόπιτα ορεινής Ναυπακτίας

Υλικά:
2-3 κουπες τραχανα γλυκο
4-5 μετριες πατατες βρασμενες χωρις το φλουδι και λιωμενες με πηρουνι
2 κουπες τυρι φετα
γαλα κατσικισιο (ή αγελαδινο) οσο παει για να εχουμε εναν οχι πηκτο χυλο
2-3 αυγα
1 κουπα λαδι
αλατι (κατα βουληση εξαρτωμενο απ το τυρι)


Εκτέλεση:
Σε λεκανη ανακατευω ολα τα υλικα και αφου λαδωσω καλα ενα ταψι, αδειαζω μεσα το χυλο.

Περιπου σε 45΄στους 230 βαθμους ειναι ετοιμη (οταν ροδισει καλα η επιφανεια της).

Επειδη στην περιοχη που ανεφερα οτι κατα παραδοση, φτιαχνεται, κανει αρκετο κρυο, συνηθιζουν στην επιφανεια της πιτας να αραδιαζουν λουκανικα μολις αρχισει να πηζει ο χυλος.





πηγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/traxanopita-oreinis-naypaktias.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: